Futbalisti Podbrezovej odohrali v sobotu výnimočný zápas. Michalovce rozstrieľali 6 - gólovou nádielkou. Takú kanoniersku porciu na trávniku v Brezne pred úvodným výkopom neveštil nik. Neprišla však náhodou. Hráči jej išli naproti ofenzívnym výkonom a​ nebývalou​
efektivitou​. Horehronie kvitlo futbalovou radosťou a nadšením.

Hlboký ofenzívny nádych

Sobotňajší​ zápas s Michalovcami sme zvládli​. Do úvodnej jedenástky tréneri zakomponovali viac ofenzívnych hráčov. Patrik Vajda na ľavej obrane spevnil obranné hradby, ostatné zmeny sa týkali len ofenzívy. Po treste naskočil do hry Blažej Vaščák, od úvodu premiérovo Mehanovič a okolo nich trojica Gál Andrezly, Almaský a Kochan, ​ktorá rozpútala od úvodného hvizdu hlavného rozhodcu ofenzívny kolotoč. Od prvej minúty sme ​sa pustili do súpera​. Dovoľovali si, vymýšľali, hrali kolmo, rýchlo, kombinačne presne. Ofenzívnymi výpadmi hráčov s loptou sme vtláčali zápasu vlastnú pečať a tým roztlieskali publikum.






Zvládnutie viacerých​ fáz zápasu

Vyústením našej aktivity na ihrisku bola premenená penalta na Petra Gála - Andrezlyho, ktorú presvedčivo premenil Alen Melunovič. Bosniak, ktorého v Tepliciach volali nový Edin Džeko, si zaškrtol prvú gólovú čiaročku vo Fortuna lige a rozutekal sa vedno so spoluhráčmi na ďalšie útočné výboje. Po našej silnej dvadsaťminútovke však prišla skúška správnosti - po autovom vhadzovaní od pravej postrannej čiary sa lopta dostala pred Kuciaka, ktorého zblízka pohotovo prekonal Vernon de Marco Morlacchi. Z ničoho nič. Ligový futbal. Súper prevzal na desať minút aktivitu ​a diváci čakali kedy ju opäť prevezmeme my. Stalo sa tak, keď v ľavom krídelnom priestore mal loptu na kopačke Mário Almaský a kľučkou do vnútra naviedol loptu na šesťnástkový oblúk, kde si ju našiel Mehanovič a s tečom obrancu ju poslal do Kirovej siete. V posledných sekundách pred odchodom do kabín prišla najkrajšia akcia zápasu, keď Mehanovič ideálne vysunul na ľavom krídle Almaského​, ktorého prihrávka sadla presne do kroku Blažeja Vasčáka, ktorý už nemal problém streliť​ tretí gól Podbrezovej.

V druhom polčase sme výsledok ešte prikrášlili. Najprv​ gólom​ stopéra Kupčíka, ktorý ideálne zužitkoval Mehanovičov priamy kop a o niekoľko minút Gál Andrezly uspel v bežeckom súboji s Gallom a ideálne preloboval vybiehajúceho brankára. Michalovce to však ani za takéhoto stavu nezabalili, Snažili sa hrať futbal a nezainteresovanému fanúšikovi muselo byť aj ľúto chlapcov v ich drese. Na ich obranu však povedzme, že na ihrisku mali len dvoch hráčov, ktorí mali skúsenosť z ligy z predchádzajúceho obdobia- išlo o stopéra Michala Galla a Dominika Kuncu, ktorý si svoje dva štarty odkrútil práve v Podbrezovej. Druhý náš bývalý hráč Peter Nworah nehral pre zranené koleno a defenzívny štít MFK Zemplín Tomáš Sedlák laboroval taktiež pre zranenie. Miernym zadosťučinením im bol gól Hamuľáka.​ ​Konečnú podobu zápasu dal ​Mehanovičov lob ponad brankára. Tak to bol teda gól. Povstanie tribún. Lahkosť. Lionel Messi takto prehadzuje brankárov v španielskej lige, keď má radosť z futbalu. V sobotu tú radosť mali aj naši hráči. Futbalom sa bavili, hrali tak, ako vedia . Dobre to naordinovali tréneri, pred​viedli hráči a ocenili fanúšikovia. Aj píše sa o tom celkom dobre.

Miroslav Čief