Sobota 19. marec 2016, Trenčín
Fortuna liga, 24. kolo

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2 : 0 (1 : 0)
Góly : 41´ Bero, 53´ Lawrence

Podbrezová po veľmi dobrých výsledkoch v úvodnej časti jari vyrazila na pôdu úradujúceho majstra a lídra Fortuna ligy, kde mohla len prekvapiť a to sa po defenzívnom výkone nestalo. Už v tretej minúte trafil bočnú sieť Matúš Bero a naštartoval tým priebeh celého zápasu, ktorý mal počas 90 minút takmer rovnaký priebeh. Trenčín dobíjal pozornú defenzívu Podbrezovej, ktorá sa spoliehala na protiútoky a aj keď sa mu to dlho nedarilo, po rohovom kope v závere polčasu skóroval po nastrelenej žrdi z dorážky najlepší strelec ligy Matúš Bero. Začiatkom druhého polčasu vedenie strelou k žrdi spoza šestnástky poistil Angličan Martin Lawrence a do konca zápasu už nepadol ani jeden gól. Defenzíva Podbrezovej na dve výnimky pracovala pomerne spoľahlivo, lenže gólovo sa tentoraz nepridalo útočníci. Prehra nad najlepším tímom ale až takým veľkým sklamaním nie je, naši hráči sú aj tak na skvelej ceste k dosiahnutiu svojho tohtosezónneho cieľa.
 

Trenčín:
Šemrinec – Šulek (33. Opatovský), Kleščík, Skovajsa, Madu – Lawrence – Schet (78. Jančo), Bero, Holúbek, Kalu (86. Bala) – Van Kessel

Podbrezová:
Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič (76. Migaľa) – Ježdík, Kochan (86. Peševski), Kapor (57. Rendla) – Šafranko, Podio, Viazanko


Martin Ševela, tréner Trenčína: "Pre nás bolo dôležité, aby sme prešli cez obranný val súpera. Teší ma, že sme zvládli štandardné situácie a súpera sme nepúšťali do šancí. Po prvom góle sme dostávali viac priestoru v krídelných priestoroch. Teší ma, že hráči šli za druhým gólom. Na ihrisku sme boli dominantní a podali sme slušný výkon."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Domáci tím bol v zápase aktívnejší. Dostali sme góly po štandardných situáciách, ktoré mali byť našou doménou. Po prestriedaní a zmene rozostavenia sme sa dostali iba do ojedinelých útokov, čo bolo veľmi málo. Kvalitatívny rozdiel na ihrisku bol zjavný. Domácim blahoželám k víťazstvu."