Séria zápasov na súperových ihriskách sa pre zverencov trénera Mareka Fabuľu skončí v nedeľu zápasom na trávniku Slovana Bratislava. Po domácej výhre 2:0, ktorú zariadili v našich farbách dvaja striedajúci hráči Šafranko a Breznaník, majú Slovanisti o motiváciu postarané. Slabší úvod Slovanistov v novej sezóny je už zabudnutý a hlavným cieľom belasých je posun v tabuľke Fortuna ligy len na tie najvyššie priečky. Na druhej strane budú stáť „Železiari“, ktorých dobrá forma je výzvou pre každý klub na Slovensku. Mnohými médiami označovaný šláger kola sa odohrá v netradičnom čase v nedeľu o 15:20 v priamom prenose na televízii Dajto. Jednou z úloh hráčov Podbrezovej bude úspešné ukončenie dobre rozohranej šnúry zápasov na ihriskách súperov a k naplneniu tohto cieľa určite budú potrebovať podporu Vás, fanúšikov futbalu na Horehroní!!!

Predstavujeme súpera – ŠK Slovan Bratislava

Aktuálne v sezóne

Bratislavský Slovan vstúpil do aktuálnej sezóny v Európske lige UEFA, ktorá väčší úspech pre belasých nepriniesla. Už v druhom predkole bol nad sily Slovanistov lotyšský tím FK Jelgava a hlavne prehra 3:0 v Lotyšsku odštartovala nepresvedčivé výkony mužstva z hlavného mesta. Tie vyvrcholili v treťom kole Fortuna ligy, kde spomínaná prehra 2:0 v Podbrezovej znamenala koniec pre cyperského trénera Papavasilioua, ktorý nenaplnil vysoké ambície vedenia klubu. Zlý vstup do nového ročníka najvyššej súťaže si odniesli aj niektorí hráči v kádri belasých a späť na výslnie má najúspešnejší slovenský klub vrátiť ďalší tréner s medzinárodnými skúsenosťami. Novým hlavným trénerom sa stal Srb Ivan Vukomanovič, ktorý svoju hráčsku kariéru strávil aj v dresoch slávneho francúzskeho tímu Bordeaux, či nemeckého Kolína nad Rýnom. Trénerskú kariéru odštartoval tento 39- ročný Srb v belgickom klube Standard Liége a následne pracoval pre belgický futbalový zväz pri vzdelávaní trénerov. Realizačný tím doplnil aj jeho krajan Vladimir Radenkovič, naposledy pôsobiaci pri srbskej reprezentácii do 21 rokov. Práca nového trénerského tandemu pomaly belasým prináša svoje ovocie v podobe posunu vpred tabuľkou Fortuna ligy i formou zlepšenia herného prejavu celého družstva.


Letný prievan v kabíne Slovana bol veľký. Odchody kľúčových hráčov z minulých sezón mali do kabíny priniesť čerstvý vietor. Z Bratislavy sa porúčali hviezdy: Milinković, Štefánik, Vittek, či Podaný ako aj ďalší menej vyťažovaní hráči. Na druhej strane kabína Bratislavčanov zaznamenala aj viacero príchodov. Priebeh sezóny ukazuje, že najväčšou posilou sa stal kreatívny stredopoliar Soumah, ktorý dokázal v aktuálnom ročníku už 7-krát skórovať a jednoznačne patrí k najlepším hráčom v belasom drese. Ďalšími posilami sa stali krídelník Schet z majstrovského Trenčína a holandský legionári Ligeon, Burnet a De Sa. S príchodom nového trénera pribudli už v priebehu ročníka do kádra bratislavského mužstva aj španielsky stredný obranca Vernon de Marco z Michaloviec a srbský útočník Aleksandar Čavrić z belgického klubu KRC Genk. Obaja títo hráči sa stali dôležitými článkami základnej zostavy belasých, ktorá pod vedením trénera Vukomanoviča naberá na sile a posúva Slovan na tie najvyššie miesta v tabuľke Fortuna ligy.






Posledný ligový zápas ŠK Slovan Bratislava

ViOn Zlaté Moravce-Vráble – Slovan Bratislava 1:5. Slovan vstúpil do zápasu v Zlatých Moravciach ako víchor a už v 10. minúte sa ujal vedenia, keď sa po spätnej prihrávke Scheta trafil presne k žrdi Soumah. Do dvojgólového vedenia poslal Slovan o šesť minút neskôr nechytateľnou strelou Savičevič a dielo skazy pre domácich dokonal vlastným gólom Pintér, ktorý si zrazil Schetov center do vlastnej brány. Po jednoznačnom prvom dejstve vyšiel Slovanistom vstup aj do druhého polčasu. Hneď z kraja druhého dejstva v 47. minúte sa po prihrávke Čavriča presadil Oršula a Slovan viedol už 0:4. Gólové hody pokračovali naďalej, keď v 52. minúte znížil po dorážke Orávikovej strely Pepe. Následne sa zápas už len dohrával, Slovanisti kontrolovali hru a domácich len sporadicky púšťali do vyložených gólových šancí. Na konečných 1:5 upravil v poslednej minúte zápasu maďarský reprezentant Priskin a uzavrel vydarený zápas v podaní belasých. Zostava Slovan: Mucha – Kotula, Saláta, De Marco, Kubík – Scott (23. Rigo) – Schet, Savičevič, Soumah (69. Priskin), Oršula – Čavrič (79. De Sa).

Pred zápasom so Slovanom

Slovanisti predvádzajú v posledných sezónach veľmi kolísavé výkony i výsledky. Rovnako tomu je aj v tejto sezóne. Po menej vydarenom vstupe a odvolaní trénera Papavasilioua sa družstvo z hlavného mesta prebojovalo až na aktuálne tretie miesto so ziskom 23 bodov a aktívnym skóre 23:16. Náš prvý vzájomný duel pred kamerami RTVS skončil triumfom zverencov trénera Fabuľu 2:0 po góloch striedajúcich žolíkov Šafranka a Breznaníka, pre ktorého mal gól do siete belasých zvláštnu chuť. Výborné stretnutie pred 2212 divákmi v Zelpo Aréne prinieslo veľa gólových príležitostí a strhujúci duel zdvíhajúci prítomných fanúšikov zo sedadiel. Rovnaký priebeh by sme si priali aj v nedeľnom stretnutí a s rovnako priaznivým výsledkom pre „Železiarov“.

Káder bratislavského Slovana je prešpikovaný kvalitnými a často krát zahraničnými hráčmi s obrovskou kvalitou. V bráne je stabilnou oporou reprezentačný brankár Ján Mucha so skúsenosťami z anglickej Premier League v drese Evertonu, či poľskej Legie Varšava. Obrovskú silu Slovana predstavu stred obrany, ktorý tvorí kapitán a slovenský reprezentant Kornel Saláta, doplňovaný najnovšou posilou, španielskym 23-ročným obrancom Vernonom de Marcom. Na kraji obrany alternuje mladý odchovanec Kotula a ofenzívne ladený František Kubík. Stred poľa ovláda jednoznačne kľúčový muž v belasom drese – Seydouba Soumah. Vzrastom malý, ale futbalovou kvalitou extrémne veľký hráč je najlepším strelcom Slovana a aj pod vedením trénera Vukomanoviča dôležitým hráčom pre celú ofenzívu belasých. O čiernu robotu v strede ihriska sa stará ďalší legionár, Srb Savičevič. Na kraj ihriska je prvou voľbou Holanďan Schet, ktorého fanúšikovia poznajú z drese majstrovského Trenčína. Silnou stránkou bratislavského Slovana je aktuálne aj post hrotového útočníka, o ktorý sa „pasujú“ dvaja na slovenské pomery nadpriemerní hráči – maďarský reprezentant Priskin a srbská posila z belgického Genku Aleksandar Čavrič.

Na strane Podbrezovej naďalej prevláda pohoda a pozitívna nálada, ktorá stojí na pevných základoch dobrých výsledkov. Dve výhry na súperových ihriskách v rade a zisk šiestich plusových bodov je obrovskou vzpruhou pred šlágrom kola na bratislavských Pasienkoch. Trénerský tím okolo hlavného trénera Mareka Fabuľu má dozaista dokonale rozanalyzovanú hru Slovana a pripravenú správnu taktiku na nedeľný televízny zápas. Až hlavný hvizd rozhodcu Vnuka ukáže ako si dokážu „Železiari“ poradiť so stratou kapitána a lídra obrany Jaroslava Kostelného, ktorý nemôže nastúpiť pre trest za päť žltých kariet. Okrem dlhodobo zranených hráčov (Rendla, Peševski), má tréner Fabuľa k dispozícií kompletný hráčsky káder a množstvo variantov, ako správne vybrať základnú zostavu, ktorá dokáže úspešne vzdorovať dobre rozbehnutým belasým. Pred nami je vrchol a zároveň koniec dlhej série zápasov na súperových ihriskách a my pevne veríme, že aj po nedeľnom stretnutí sa bude naďalej na Horehroní, i na celom Slovensku skloňovať Podbrezová ako družstvo, ktoré ohromuje futbalovú verejnosť výbornými výsledkami vo Fortuna lige. Nezabudnite, že v nedeľu v netradičnom čase o 15:20 sa odohrá zápas medzi ŠK Slovan Bratislava a ŽP Šport Podbrezová, ktorý v priamom prenose odvysiela televízia Dajto. Preto všetci fanúšikovia, ktorí si nenájdu cestu priamo na štadión na Pasienkoch majú možnosť vidieť svojich obľúbencov v priamom prenose v boji o udržanie si druhého miesta v tabuľke a náskoku pred prenasledovateľom z hlavného mesta.

Patrik Müller



Rozhodcovia zápasu:
Rozhodca : Vladimír Vnuk
Asistent 1 : Dušan Hrčka
Asistent 2 : Gabriel Ádám



Vzájomné zápasy :




Forma ŠK Slovan :