Sobota 10. september 2011, II. LIGA, 8. kolo

ŽP Šport Podbrezová - MFK Ružomberok "B" 3 : 1 (1 : 0)

Góly : 36´ Čekovský, 72´ Greško, 90+´ Snitka - 76´ Pekár

ŽK : Minčič, Nosko - Gejdoš, Jurkemik

ŽP ŠPORT: Palider – Balík, Minčič, Nosko, Greško – Pančík ( 90.Kochan), Snitka, Kožička, Harvilko – Cmarko ( 85. Gemzický), Čekovský (65. Pešič) MFK Ružomberok „B“: Beláň – Svrček, Gejdoš, Radič, Jurkemik ( 82. Bumbera) – Gerec, Bielák, Kováč, Šmahaj, Almaský (60. Sobota) – Pekár

Rozhodca: Trutz

Diváci: 540

V Podbrezovej videli diváci kvalitné druholigové stretnutie s množstvom šancí na obidvoch stranách. Domáci mohli ísť do vedenia v 8. min. keď Cmarkova hlavička tesne minula bránu. V 23. min zaujala šanca Harvilka a v 32. min. Pančíka, ale obidve zostali nevyužité. Hostia pohrozili v 35. min. Gerecom, ktorý po centri z ľavej strany vystrelil tesne povedľa ľavej tyčky. V 37. min. využil Cmarko hrubú chybu Radiča a po jeho prihrávke strelil Čekovský úvodný gól stretnutia. V prvom polčase ešte zaujal volej Balíka, ktorý Beláň vyrazil.

Hneď v úvode druhého polčasu si domáci vytvorili šance Balíkom a Snitkom, ale ich strely mierili tesne nad bránu. Hostia pohrozili v 56. min Jurkemikom, ktorý hlavičkoval tesne nad bránu a 67. min. Kováčom, ktorého strelu Palider s námahou vyrazil na roh. V 72. min. bol v pokutovom území faulovaný Pančík a z nariadeného pokutového kopu zvýšil Greško na 2-0. Hosťom sa podarilo dostať do zápasu v 76. min. keď z priameho kopu znížil Pekár na 2-1. Ďalšiu veľkú šancu si vytvorili v 81. min. ale Sloboda hlavičkoval tesne nad. Domáci hrozili protiútokmi do otvorenej obrany, ale Pančík v 84. min. a 88. min. vystrelil tesne vedľa. Najväčšiu šancu zápasu nepremenil Pešič, ktorý sa v 89.min. po prihrávke Pančíka ocitol sám v pokutovom území, ale miesto opustenej brány trafil len padajúceho Beláňa. Na konečných 3-1 upravil v nadstavenom čase po Kožičkovej akcii a nedorozumení hosťujúcej obrany Snitka.

Hlasy trénerov:

Hostia: Ladislav Molnár

Zápas ovplyvnili tri faktory, prvý faktor- naša hrubá chyba, po ktorej súper strelil gól. Druhý faktor – jedenástková situácia, ktorá bola posúdená ako bola posúdená a súper zvýšil na 2-0 a tretí faktor- podobná jedenástková situácia za stavu 2-1, ktorú však rozhodca posúdil ako posúdil. Tretí gól v nadstavenom čase už nehodnotím, lebo sme hrali vabank. Nehrali sme zle, diváci mohli byť spokojní, lebo tento zápas mal potrebný náboj a kvalitu.

Domáci: Jaroslav Kentoš

Videli sme dobré stretnutie. Súper počas celého zápasu veľmi dobre kombinoval. Paradoxom je , že súper bol herne lepší, ale my sme si vytvárali šance. Využili sme hrubú chybu súpera, ktorá určila celý vývoj zápasu. V druhom polčase sme si vytvorili dobré situácie na strelenie gólu, len škoda ,že sme ich nevyužili.