Sobota 28. február 2015, štadión Brezno
Fortuna liga, 20. kolo

ŽP Šport Podbrezová - MFK Košice 1 : 1 (1 : 1)
Goly : 45´ Škutka (11 m) - 15´ Pačinda

Rozhodovali : Vlk - Vorel, Pozor
Divákov: 2650.


Prvý zápas jarnej časti sa odohral pre stavebné práce na štadióne v Brezne, kde sme privítali MFK Košice. Na oboch celkoch bolo vidieť hernú pauzu, ale futbal to určite nebol na zahodenie. V prvom polčase sme síce veľa šancí nevideli, ale padli dva góly. O vôbec prvú väčšiu šancu zápasu sa postaral hosťujúci útočník Ján Novák, ktorý poslal tvrdú strelu z priameho kopu len o pár centimetrov nad bránu novica v bráne Podbrezovej- Pavla Penksu. Tri minúty na to sa však hostia už z gólu tešili a to zásluhou Erika Pačindu, ktorý zakončil kombináciu Košíc v našej šestnástke. Odpoveď Podbrezovej na seba nechala čakať až do poslednej sekundy prvého polčasu. Po Vaščákovej strele z hranici pokutového územia sa po vyrazení Stijakoviča dostal ako prvý Peter Gal Andrezly, ihneď po prvom dotyku s loptou bol faulovaný a hlavný arbiter Mário Vlk odpískal penaltu, ktorú zahral bývalý hráč nášho súpera, Dávid Škutka a s prehľadom premenil. Do prvej šance v druhom polčase sa dostal Ján Novák, keď predbehol obrancov Podbrezovej, prešiel aj cez Penksu, ale vytlačil sa zo streleckej pozície a spätnú prihrávku na strelu pre Pačindu získali domáci obrancovia. Aj druhá šanca patrila hosťom a opäť v nej bol Novák, ktorý dostal krásne sklepnutú loptu na nohu od Haskiča, ale sám v šestnástke minul bránu Penksu. Hra sa potom prelievala medzi šestnástkami a šance nehrozili, ale po jednom rohovom kope v závere dostal presnú loptu Minčič, sklepol ju na Hovančíka, no ten síce trochu z uhlu, ale sám pred Stijakovičom minul. Rozhodnúť mohol v 87.minúte Ján Novák, keď aj sám ostal prekvapený, ako lopta k nemu prešla cez dvoch obrancov domácich a možno aj preto netrafil nestrážený z päťky prázdnu bránu. Zápas tak skončil asi zaslúženou remízou 1-1.


ŽP Šport : Penksa – Pančík M., Minčič, Kupčík, Greško – Gal Andrezly (73´ Pančík J.), Kochan (63´ Hovančík), Podio Harvilko (46´ Nworah) – Vaščák, Škutka

Košice : Stijaković - Sekulić, Ostojić, Huk, Pačinda, Šinglár, Viazanko, Dordević (90´ Korijkov), Haskić (74´ Pavúk), Novák, Bašista


Hlasy trénerov :

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Na ťažkom teréne v prvom polčase boli chlapci v kŕči, asi aj vďaka zodpovednosti. Inkasovali sme po našej chybe a nevyvíjalo sa to dobre. Na nohy nás postavil gól z pokutového kopu, po zmene strán sme sa zlepšili, no Košičania mohli vyhrať, keď spálili na konci veľkú šancu. Remíza je podľa mňa zaslúžená."

Marek Fabuľa, tréner Košíc: "My sme odohrali kvalitné stretnutie, až na jednu minichybu v závere prvého polčasu sme hrali prím, súpera držali na dištanc. V druhom polčase sme mali dve obrovské šance, mohli sme vyhrať, no berieme aj bod. Vzhľadom na priebeh sme však trochu aj sklamaní, no nechceme byť nenasýtení."