Nedeľa 26. apríl 2015, štadión Z. Moravce
Fortuna liga, 27. kolo


FC Spartak Trnava - ŽP Šport Podbrezová 3 : 1 (2 : 1)
Góly : 5´ Kuzma, 17´ Sabo (11 m), 60´ Sládek - 42´ Škutka

Rozhodovali : Pavlík - Roszbeck, Pozor
ŽK : Vojtuš - Minčič, Vaščák
Divákov: 1528.

Na štadióne v Zlatých Moravciach hostia z Podbrezovej vôbec nezachytili úvod a inkasovali už po piatich minútach, kedy nestrážený Kuzma trafil spoza šestnástky presne k žrdi (1:0). Takmer okamžite na to sa pred Penksom ocitol osamotený Janečka, kapitán domácich však netrafil bránu a tak isto si počínal následne aj Sládek, ten strieľal z hranice šestnástky. V 17.minúte to už bolo 2-0, pretože Greško poslal pomalú malú domov, ktorú vystihol Hlinka a toho, pri pokuse zabrániť najhoršiemu, v šestnástke fauloval Minčič. Nariadenú penaltu bez problémov premenil Erik Sabo (2:0). Podbrezová však po dvoch fackách akoby ožila a začala sa dostávať na útočnú polovicu, no všetkým jej akciám chýbala presnejšia finálna fáza. Tá prišla až v 42.minúte, keď po skvelom Harvilkovom centri nestrážený Dávid Škutka poslal hlavou loptu za Kelavu do siete (2:1). V nadstavenom čase mohli hostia dokonca vyrovnať, ale po centri Harvilka, ktorý nedobehol Škutka, pálil Gal Andrezly nad opustenú bránu. Druhý polčas začal v pomalšom tempe, ale do šancí sa dostali Sabo, ktorý trafil bočnú sieť a dvakrát Škutka, tomu nevyšli nožničky a ani hlavička, ktorú nasmeroval len do stredu brány. V 60.minúte už ale Peter Sládek, po peknej narážačke pred šestnástkou Podbrezovej, poslal loptu k tyči a do protipohybu Penksu (3:1). Okamžite na to mohli hostia znížiť, lenže to by musel Vaščák po prihrávke od Škutku pred prázdnu bránu trafiť priestor troch žrdí. Ďalšia šanca prišla v 83.minúte po Nworahovej akcii, ktorú aj sám zakončil strelou k žrdi Kelavu, Chorvát ale vyrazil na roh, po ktorom nebezpečne hlavičkoval Minčič, avšak, len do stredu bránu.

Matej Kubove

Trnava : Kelava - Hlinka, Bortel, Tóth, Čonka, Janečka, Casado, Kuzma (86´ Vyskočil), Mikovič (90´ Cleber), Sabo, Sládek (77´ Vojtuš)

ŽP Šport : Penksa- Migaľa, Minčič, Kupčík, Greško, Gal Andrezly, Hovančík, Pančík M. (77´ Richnák), Harvilko (72´ Pančík J.), Vaščák (69´ Nworah), Škutka



Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Na úvod musím povedať, že vo ViOne sme našli domáce prostredie už v Európskej lige. Dnes sme mali veľmi dobrý vstup, dali sme dva góly a Janečka mal na kopačke aj tretí. Futbal to bol dobrý, možno by stretnutiu svedčal výsledok 5:3. Treba uznať aj kvalitu súpera, ktorý prišiel hrať futbal."

Branislav Benko, tréner Podbrezovej: "Dnes sme videli celkom zajímavý zápas, až na prvých dvadsať minút z našej strany, keď som mal pocit, že hráči boli ešte v kabíne. Potom sme si vytvorili dve čisté gólové príležitosti, okrem gólu Škutku. Trnava šance mala aj ich premenila. Nezostáva mi nič iné ako pogratulovať k víťazstvu."