II. liga, 03. kolo, 6.8. 2011 16,30 hod.

MŠK Rimavská Sobota - ŽP ŠPORT Podbrezová 0-1 (0-0)

MŠK Rimavská Sobota: Kostolanský– Migaľa, Geri, Mravec, Morháč–Obročník–Siheľský, Rubint (66. Zvara), Janec (53. M. Pekár), D. Leško–Pisarik (76. Vargic).

ŽP ŠPORT: Palider – Snitka, Minčič, Nosko, Greško (42 Cmarko) – Pančík (90 Gemzický), Podio, Kožička, Harvilko - Čekovský, Tubonemi (86 Pešič)

Gól: 73. Podio

Žlté karty: Podio, J. Pančík.

Rozhodoval: Valášek – 732 divákov.

Obe mužstvá chceli hrať útočne, v prvom polčase mali navrch domáci. V 8. minúte po centri Leška Janec hlavou len tesne minul loptu. O minútu neskôr Leško z priameho kopu opečiatkoval brvno. Na druhej strane skúšal šťastie oblúčikom Harvilko, ale mieril nepresne. V 20. minúte po rohu domáceho Morháča pohrozili hostia rýchlou kontrou, ale rimavskosobotská obrana včas zbavila Tubonemiho lopty. O tri minúty po centri Siheľského brankár hostí Palider loptu podbehol, ale domáci nevyužili ponúknutú šancu. Štyri minúty pred prestávkou strieľal Leško z uhla po zemi, ale brankára hostí neprekvapil. V 42 min. musel pre svalové zranenie opustiť ihrisko Greško. V druhom polčase si gólman Palider poradil aj s priamym kopom Morháča. Prvú väčšiu príležitosť hostí priniesla 62. minúta, ale Juraj Pančík z voleja strieľal nad. Hostia sa napokon ujali vedenia tečovanou strelou Podia spoza 16-tky. Gól dal Podbrezovčanom krídla, vytvorili si ešte dve sľubné šance Podiom a Cmarkom, ktoré však zostali nevyužité. Domáci si nevytvorili vyloženú šancu na vyrovnanie a tak si hostia odviezli všetky tri body, ktoré však nesú trpkú príchuť, lebo zápas musel predčasne opustiť aj Tubonemi, ktorému obranca hostí zlomil priehlavkovú kostičku.

Hlasy trénerov:

Domáci: Branislav Mráz

„Sme nešťastní, že sme prehrali. Hráči chceli, bojovali, vytvorili sme aj tlak zo štandardiek, ale nepresadzovali sme sa po krajoch. V druhom polčase sme sa snažili trošku zmeniť hru. Škoda, že takýto zápas rozhodla pre nás nešťastná tečovaná strela,“

Hostia: Jaroslav Kentoš

„S prvým polčasom som nebol spokojný, mali sme problémy s nakopávanými loptami súpera a v obrannej zóne sme vyrobili veľa faulov, z toho vznikol zákonite tlak. Od 60. minúty sme začali lepšie kombinovať a dali sme aj gól. Musím však uznať, že zápasu by viac svedčila remíza, prehra je pre Rimavskú Sobotu troška krutá“