Sobota 18. október 2014, Podbrezová - štadión Kolkáreň
Fortuna liga, 14. kolo

ŽP Šport Podbrezová - AS Trenčín 2:2 (1:2)
Goly : 29´ Vaščák, 68´ Minčič - 5´ Mišák, 7´ Simon

Rozhodovali : Prešinský - Kováč, Borsányi
ŽK : 34´ Harvilko, 50´ Vaščák, 83´ Nworah- 55´ Jairo
ČK: 90´ Ramon
Divákov: 2005

Do zápasu vstúpili hostia veľmi aktívne a už v piatej minúte bolo 0-1. Po dobrom centri z ľavej strany sa na päťke ocitol nestrážený Mišák a jeho hlavička prešla za chrbát Maťašovského. Domáci sa ešte ani nespamätali z prvého gólu a už o dve minúty prišiel ďalší trest, keď chybu v strede poľa využil Guba. Ten zobral loptu, dostal sa s ňou na šestnástku, kde ju predložil Simonovi, ktorý si zasekol obrancu a strelou k bližšej žrdi zvýšil na 0-2. Po týchto dvoch góloch sa hra postupne vyrovnala a Podbrezová dokonca znížila. V 29.minúte zabojoval Vaščák, získal aut a po jeho zrealizovaní sa pomocou narážačky s Nworahom dostal pred Šemrinca, ktorému nedal šancu a znížil, 1-2. Už o päť minút mal Vaščák na kopačke druhý gól, ale aj keď sa po dobrej prihrávke Kupčíka dostal za obranu AS, bol telom vytláčaný z dobrej pozície, dostal sa ku strele, lenže tú vystihol Šemrinec a aj so šťastím mu ju vyrazil na roh. Do kabín sa tak išlo za polčasového stavu 1-2. V druhom to bol oveľa lepší výkon domácich, ktorý bol korunovaný vyrovnávacím gólom v 68.minúte. Ivan Minčič si skvele nabehol na roh a nedal brankárovi šancu. Za posledných 15 minút mala Podbrezová hneď niekoľko veľkých šancí a to najprv Minčič, keď len tesne minul bránu po dlhom aute Vaščáka. V 80.minúte bol po centri Juraja Pančíka menší závar v šestnástke hostí, ale Šemrinec s obrancami dokázali loptu dostať preč. V nadstavenom čase dostal za opľutie Minčiča červenú kartu Ramon a to mohol využiť Vaščák, lenže jeho tutovka skončila na dobrom zákroku brankára hostí. Remíza je na priebeh väčšiny zápasu asi spravodlivá, ale domáci ku koncu zápasu mali viac z hry a mohli jedným gólom strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Matej Kubove


ŽP Šport :
Maťašovský – Minčič, Andrič, Kupčík, Snitka – Harvilko (63´ Jur. Pančík), Podio, Kochan, Mich. Pančík – Vaščák, Nworah (86´ Gál Andrezly)

AS Trenčín :
Šemrinec – Čögley, Rodriguez da Silva, Kleščík (C), Mišák (71´ Lawrence) – Holúbek, Hajradinovič (88´ Bero), Simon, Lobotka – Jairo, Guba (79´ Mondek)

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Veľmi zle sme vstúpili do zápasu, s prílišným rešpektom, neviem prečo, no našťastie sme sa kontaktným gólom dostali do hry. Vyrovnali sme veľmi pekným gólom po štandardke a veľa nechýbalo, aby sme boli ešte úspešnejší. Tento bod si veľmi vážim, je pre nás nesmierne motivujúci. V druhom polčase to bol z našej strany veľmi pekný výkon, teší ma, že za nepriaznivého stavu sme nezložili zbrane a chlapci zabojovali."


Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Hráčov som nabádal, aby sme strelili tretí gól, ktorý by bol rozhodujúci, nakoniec sa nám to nepodarilo a rozišli sme sa spravodlivou remízou. Inak sme videli slušné bojovné stretnutie. Vynikajúco sme vstúpili do zápasu, domácich sme prekvapili, mali dobrý presing, aj ďalšie šance. Nedotiahli sme ich, naopak, súper po našej nekoncentrácii znížil. V druhom polčase sme sa nevyhli zbytočným stratám, to by sa nám nemalo stávať. Súper vyrovnal zo štandardnej situácie a my sme si už nevytvorili šance, okrem Jairovej."

181014_muzitnx1 181014_muzitnx2 181014_muzitnx3 181014_muzitnx4 181014_muzitnx5 181014_muzitnx6 181014_muzitnx7 181014_muzitnx8