Nedeľa 27. júl 2014, Trenčín
Fortuna liga, 03. kolo

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2 : 0 (1 : 0)
Góly: 27´ Hajradinović, 57´ Malec

Rozhodovali : Vlk - Chládek, Jankovič
ŽK : Nosko, Gerec
Divákov : 1716.

Trenčín pred stretnutím pokropil hustý lejak a pokračoval aj počas zápasu. Hostia mohli skóre otvoriť v deviatej minúte, keď po dlhom autovom vhadzovaní sa v päťke silovo presadil Podio, z otočky však nenamieril presne. Po dvanástich minútach sa Podbrezová osmelila opäť. Z veľkej diaľky vyskúšal šťastie Juraj Pančík. Postupom času domáci kolektív prebral aktivitu do svojich rúk, ale v záverečnej fáze útočných akcií mu chýbal väčší pokoj. V polovici prvého polčasu netrafil tečovanú loptu po rohovom kope osamotený kapitán Minčič. O dve minúty na opačnej strane predviedol sólo Lobotka, prihral do šestnástky Simonovi, ale tomu v poslednej chvíli lopta odskočila. Nigérijský stredopoliar vzápätí chybu napravil, keď na gól nahral Hajradinovičovi, ktorý z osemnástich metrov prestrelil Maťašovského.
Úvod druhého polčasu Trenčania zaspali. V 47. min urobili chybu v obrane, keď prihrali voľnému Vaščákovi a ten z hranice šestnástky loptu trafil tvrdo a presne, Volešák bol však na mieste. Na opačnej strane mal gól na kopačke Simon, center od Kubíka však poslal iba do brvna. V 57. minúte potvrdil strelecký inštinkt Malec, keď zužitkoval Kubíkovu prihrávku a zvnútra päťky nedal Maťašovskému šancu. Hra sa následne odvíjala prevažne v strede ihriska bez výraznejších šancí na oboch stranách. Až v 70. minúte si z druhej vlny nabehol Hajradinovič a jeho strela do stredu brány vyprášila Maťašovského rukavice. Po rýchlej akcii sa k zakončeniu dostal aj Mondek, ale z uhla mal príliš ťažkú pozíciu na gólové ohrozenie brány. Z následnej akcie Simon loptu dobre netrafil. V záverečných minútach už Trenčania hostí zatlačili pred šestnástku. Aj keď ponúkli ešte niekoľko akcií, gól už nestrelili.

Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín:
 "Pre nás to bol pomerne ťažký zápas. Nemali sme ideálny vstup a viazla nám kombinácia. Po prvom góle z nás spadla obava a začali sme hrať svoju hru. Po prestávke a druhom góle sme ovládli hru. V závere sa už troška prejavila únava." 

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: 
"Do zápasu sme vstúpili aktívne a zaskočili domácich. Prvý gól sa ukázal ako rozhodujúci. Druhý polčas sme mali veľkú šancu Vaščákom. Potom sa potvrdilo nedáš-dostaneš. Po góle na 2:0 už domáci ovládli zápas."


AS Trenčín :
Volešák - Kubík (67´ Mondek), Da Silva (40´ Malec), Holúbek, Madu (81´ Opatovský), Čogley, Ramon,Hajradinović, Simon, Lobotka, Kleščík

ŽP Šport :
Maťašovský - Snitka, Kupčík, Minčič, Nosko, Pančík M., Kochan, Hovančík (32´ Greško), Pančík J. (58´ Gerec), Podio, Vaščák (81´ Kožička)



Video: Huste.tv, AS Trenčín