Sobota 19. september 2015, štadión Senica
Fortuna liga, 09. kolo

FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 3 : 1 (3 : 0)
Góly : 8. Klec , 11. a 41. Dolný - 86. Vajda

Rozhodovali: Weiss – Brendza, Roszbeck
ŽK: Šulla- Vajda, Vaščák, Pimpara
Divákov:  1403.

Po dobrom výkone proti Žiline sa čakalo, že Podbrezová potrápi aj silnú Senicu, aj napriek tomu, že hrá von. Aspoň výsledkovo sa tak vôbec nestalo. Do zápasu síce hostia vstúpili obrovskou šancou, kedy brankár Šulla musel pokus Mehanoviča chytať na bránkovej čiare, no následne prišli dve záhorácke facky. Vo ôsmej minúte sa presadil Klec a už o tri minúty tvrdou strelou aj útočník Dolný, ktorý do polčasu pridal aj tretí presný zásah a tak bolo prakticky už po prvom dejstve vymaľované. Do druhého dejstva síce vstúpili „Železiari“ dobre, lenže opäť chýbala lepšia finálna fáza pri šanciach Podia či Gal Andrezlyho. Ani domáci nezaháľali a snažili sa pridať ďalšie góly, no napokon došlo v závere len ku kozmetickému upraveniu skóre zásluhou Vajdu, čo znamená, že Podbrezová sa po prehre prepadla až na poslednú priečku tabuľky a to je pred štvoricou náročných súbojov s Trnavou, Slovanom, Žilinou a Trenčínom veľmi zlá vizitka.
 
Senica:
Šulla - Pavlík, Hromada, Klec (71. Kosorin), Mráz (46. Komara), Dolný (86.Ventúra), Kalabiška, Pillár, Hušek, Čunta, Vengřinek

ŽP Šport:
Kuciak - Gal Andrezly, Vajda, Migaľa, Kupčík, Kochan (22. Vaščák), Pančík (46. Žilák), Pimpara, Mehanović, Sabler (46. Podio), Frizoni


Dušan Vrťo, tréner Senice: "Našou úlohou bolo potvrdiť tri body z Michaloviec. Hneď v úvode mali hostia šancu, kde nás brankár podržal. Potom sme dali za polčas tri góly, ktoré nám veľmi pomohli. Naše mužstvo je mladé a musí sa naučiť vyhrávať. Druhý polčas z našej strany už nebol tak kvalitný. Sme radi, že sme zápas zvládli do víťazného konca."


Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Z prvých dvoch striel na bránu sme dostali dva góly. Náš vstup do zápasu bol strašný. Momentálne nie sme v takej psychickej pohode, aby sme dokázali s tým niečo urobiť. Nehráme už len proti súperovi, ale aj sami proti sebe. Súperovi k víťazstvu gratulujeme."