Postupom do najvyššej futbalovej súťaže sa pre podbrezovský klub otvára nová kapitola jeho pôsobnosti. Zákonite tomu treba prispôsobiť skladbu hráčskeho kádra. Fortuna liga bude akiste iný výkonnostný level, nie je však dôvod v mužstve čosi búrať, prílišne ho meniť. Zatiaľ sa vedeniu podarilo udržať útočníka Gereca, kmeňového hráča MFK Ružomberok, novicmi v kádri sú Kunca s Hovančíkom, na skúšku prišiel Španiel Sergi Garcia Mut. Navrátilcom je, po roku pôsobenia v banskobystrickej Dukle, stopér Ján Nosko.

Krátke predstavenie nových hráčov v podbrezovskej kabíne

Juraj Hovančík (22.11.1990) Futbalové meno si urobil v MFK Košice, kde ako pomerne mladý hráč debutoval. Mal raketový štart svojej kariéry, odborníci mu pripisovali veľký potenciál, talent, čo podporili jeho skúšky v anglických kluboch. Z týchto možností napokon vzišlo, Juraj sa neskôr solídne etabloval na prvoligovej scéne. Typologicky je centrálnym defenzívnym stredopoliarom, ktorého zdobí prehľad na ihrisku, sila v osobných súbojoch, výrazne sa zlepšil prihrávkach, technickom prejave. Istý čas pôsobil na poste ľavého obrancu. Mal výbornú jeseň v drese Košíc, v zimnom prestupovom okne mu nevyšli angažmány v niekoľkých krajinách (Taliansko, Poľsko, Česko), jar tak nikde nehrával, čo môže byť v jeho prípade hendikep. Jeho príchod je však pragmatickým krokom, stále je to mladý hráč, progresívny, s veľkým potenciálom. Naviac, v lige budeme potrebovať vystužiť stredovú formáciu silovejším typom futbalistu, Hovančík je vhodným adeptom na túto rolu.

   

Dominik Kunca (4.3.1992) Podobne ako v Hovančíkovom prípade, aj Dominik Kunca dal už ako mladý futbalista o sebe výrazne vedieť. Poväčšine gólmi, šikovný krídelník či útočník bol ozdobou ofenzívy mužstva zo Zemplína. Z Michaloviec však už nedokázal urobiť ráznejší krok do futbalového sveta, čo je v jeho prípade na škodu. Mal a stále má obrovský potenciál, možno to chcelo skoršiu klubovú zmenu, načerpanie novej motivácie. V druhej lige zvyknú mladí hráči, po istom čase, strnúť, krpatieť. Ich progres nie je na požadovanej úrovni. Teraz je pred Dominikom veľká šanca. Prichádza k nám na hosťovanie a otvárajú sa pred ním dvere, aby sa výraznejšie presadil, pomohol nám na ihrisku. Šancu zaiste dostane, ak sa mu dostane dôvera, z tribúny mu zatlieskame, sám sa chytí gólom, dobrým výkonom, budeme jeho príchod k nám hodnotiť pozitívne.

 
 
Ján Nosko (25.5.1988) Vracia sa do domáceho prostredia. Výrazne mu pomohlo ročné hosťovanie v Dukle Banská Bystrica, kde nazbieral prvoligové skúsenosti, odohral 32 zápasov. V zostave trénera Norberta Hrnčára hral kľúčovú pozíciu v jeho systéme s tromi obrancami. Je ortodoxný stopér, vyniká hlavičkovaním súbojovo je akurátny, dobre pracuje s priestorom, čo sa dá pripísať jeho inteligencii. O svoje miesto na ihrisku bude musieť bojovať, konkurenčne tlačiť na duo Kupčík- Minčič, ktoré šéfovalo našej defenzíve v druhej lige.

 
Sergi Garcia Mut (20.1.1991) Na skúšku k nám prichádza 23- ročný španielsky ľavonohý futbalista, ktorý by nám mohol pomôcť v ofenzíve. Rodák z Monacoru má v kariérnom životopise zaujímavé kluby, či je to Ath. Beleares, Villareal, alebo CD Manacor. Uvidíme, do akej miery presvedčí o svojich kvalitách realizačný tím a vybojuje si tak zmluvu a miesto v kabíne.


   

Miroslav Čief