Sobota 04. august 2012, Podbrezová - štadión Kolkáreň

II. liga, 03. kolo

ŽP Šport Podbrezová - FK ŠTK 1914 Šamorín 2 : 0 (0 : 0)

Góly : 49´ Greško, 68´ Čekovský

Rozhodovali : Ježík - Hancko, Jenčura

Divákov : 980.

ŽK : Šamorín - 9´ Ležajič, 14´ Fulmek, 20´ Marušin, 48´ Staško, 55´ Borbély

Po úvodnom medzišestnásťkovom oťukávaní si prvú vážnejšiu šancu vypracovali hostia, keď strelu Fulmeka Hanák s námahou kryl. Domáci odpovedali Greškovou strelou z priameho kopu, ktorú brankár Pentek bravúrne chytil. V 23. a 28. min. mohol skórovať Tubonemi no obidve situácie vyriešil zbrklo. V 34. min. sa Vaščák uvoľnil popri Fulmekovi, no jeho presnú prihrávku Harvilko nedokázal dopraviť do brány. Na konci polčasu ešte hostia pohrozili Fulmekom, ktorého strela len tesne minula Hanákovu bránu. Na začiatku druhého polčasu brankár Pentek nepochopiteľne chytil do rúk malú domov a Greško z nariadeného nepriameho kopu strelou do pravého horného rohu strelil úvodný gól. V 51. min. mohol potrestať zaváhanie domácej obrany Pelegríny, ale jeho strela len tesne minula bránu. V 57. min. sa vyznamenal brankár Pentek po Čekovskom priamom kope. Čekovský sa dočkal gólu v 68. min. keď po ideálnej Harvilkovej prihrávke umiestnenou strelou zvýšil na 2-0. Domáci pohrozili ešte Cmarkom, Čekovským a Kochanom, ale bez gólového efektu. Hostia mohli zmierniť prehru Čermákom, ale jeho strelu Hanák reflexne vyrazil.




FK ŠTK 1914 Šamorín :

Pentek – Kopúň, Staško ( 90. Kučera), Pončák, Fulmek – Ležajič, Marušin, Pelegríny, Borbély ( 80. Dedič), Sedlák ( 63. Čermák) – Kuba

Hlasy trénerov:

Hostia: Vladimír Koník

"Prišli sme hrať zo zabezpečenej obrany, preto sme sa koncentrovali na prehusťovanie stredu ihriska a chceli sme vyrážať do protiútokov, čo sa nám prvý polčas aj darilo. V druhom polčase sme sa porazili sami dvoma hrubými chybami, za čo nás súper vytrestal".

Domáci: Jaroslav Kentoš

"Súper sa na nás zodpovedne pripravil, hral dobre organizovane. My sme hrali dosť nervózne, kopili sme chyby. Druhý polčas sme sa po chybe súpera dostali do zápasu. Súper otvoril hru a nám sa podarilo z ojedinelého brejku streliť ďalší gól".