Sobota 31. máj 2014, L. Mikuláš
II. liga, 33. kolo

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - ŽP Šport Podbrezová 0 : 4 (0 : 1)
Góly: 13´, 48´, 58´, Gerec, 68´ Kochan

Rozhodovali : Sedlák - Brendza, Jenčura
Divákov : 310.

Hostia sa ujali vedenia už v 12. minúte, keď Gerec v samostatnom nájazde popri brankárovi rozvlnil sieť. Domáci sa nevzdávali a v priebehu prvého polčasu si vypracovali niekoľko výborných príležitostí na vyrovnanie a živili tak nádej na výsledok, ktorý by im zabezpečil vyhnutiu sa baráži. Hneď v úvode druhého polčasu sa opäť presadil Gerec a domácim sa snaha o získanie či i len bodu začala rozplývať. O 10 minút Gerec zavŕšil čistý hattrick po individuálnej akcii, keď odobral loptu stopérovi domácich a zoči–voči Šavolovi nezaváhal. Konečné skóre na 0:4 dokončil Kochan po umiestnenej strele spoza 16-ky k pravej žrdi. Železiari dosiahli v konečnej tabuľke rekordných 82 bodov, pred druhým a tretím v poradí si vytvorili priepastný 21 bodový náskok. Dokázali navyše nastrieľať najviac gólov v súťaži – 64, inkasovali v 33 zápasoch iba 16 krát.


MFK Tatran :
Šavol - Kubena, Kucharčík (60´ Balluch), Latiak, Matić, Moravčík, Pastva, Jánošík (73´ Staš), Hanzeľ, Hoferica (57´ Chomistek), Lišivka

ŽP Šport :
Baláž - Snitka, Gajdošík (31´ Kupčík), Minčič, Greško - Pančík M., Kochan (83´ Očenáš), Kožička, Pančík J., Harvilko - Gerec (70´ Ležaić)