Sobota 25. august 2012, štadión Brezno

I. liga dorast, 05. kolo

ŽP Šport Podbrezová U-19 - AS Trenčín 2 : 2 (2 : 1)

Góly : 13´ Polaščík (11 m), 40´ Sokol - 02´ Baňák, 84´ Čentéš

ŽP Šport Podbrezová U-17 - AS Trenčín 4 : 3 (2 : 2)

Góly : Hanzlík, Sudimák, Dobranský, Varga - Polák 2, Juliny

Zostava ŽP Šport U-19:

Kozárik-Kováčik-Vaštík-Očenáš-Lihan-Trajteľ/69min.Pristač/-Janko-Mózer-Polaščik-Jakuba-Sokol /79 min.Szabó/

ŽK: Lihan,Mózer

Rozhodca: Hrčka P.,Weiss,Jekkel

Komentár k zápasu U-19 :

V stretnutí s Trenčínom, ktorý sa zatiaľ ukázal ako najlepšie mužstvo proti ktorému sme nastúpili, sa v prvom polčase hral veľmi dobrý ligový zápas. Súper sa ujal vedenia už v 2 min, keď sme nechali voľného Baňáka a ten hlavou otvoril skóre. Po góle sme sa otriasli a až do konca polčasu sa bolo na čo pozerať. V 13.min vnikol do 16-ky súpera Jakuba, bol faulovaný a Polačik s prehľadom premenil pokutový kop. Akcie sa striedali na obidvoch stranách a pribúdali aj gólové príležitosti. V 40.min po úniku Mózera nasledovala prihrávka pred bránu a Sokol nás dostal do vedenia.

V druhom polčase vinou zlej hry našej stredovej formácie mal súper hernú prevahu a my sme niekedy aj so šťastím odvracali jeho gólové príležitosti a pri niektorých sa vyznamenal brankár Kozárik. Napriek tomu sme jednogólové vedenie udržiavali, až prišiel sporný moment v

84.min zápasu. Súper zahrával trestný kop zo strany ihriska,my sme ho vystavili do ofsajdovej pozície, ale na prekvapenie všetkých zainteresovaných i divákov v hľadisku, zástavka postranného rozhodcu ostala dole a súper zľahka vsietil vyrovnávajúci gól. Do konca zápasu sa ešte dvakrát vyznamenal Kozárik a situáciu, keď Polaščik mohol ísť sám na bránu zastavila nepochopiteľne píšťalka hlavného rozhodcu, keď neponechal výhodu.

Zápas sa skončil zaslúženou remízou, lebo Trenčín bol v druhom polčase lepším mužstvom, ale všetci sme cítili krivdu z verdiktu postranného rozhodcu Jekkela.

Samozrejme až po opakovanom zhliadnutí videozáznamu sa ukáže, či hráč bol alebo nebol v ofsajdovej pozícii.

Ja som veľmi nespokojný s naším druhopolčasovým vystúpením a s morálno-voľovými vlastnosťami niektorých našich hráčov. Tieto veci si budeme musieť dokladne rozobrať, lebo nemože byť taký veľký kontrast medzi prvom a druhopolčasovými výkonmi.

Ivan Dubíny, tréner

Komentár k zápasu U-17 :

Dnešný zápas priniesol veľa pekných futbalových akcii, ale aj veľa chýb a to sa prejavilo aj na počte gólov a skóre. Počas celého zápasu sme nezvládali bránenie hráča Vlčeka, ktorý vypracoval všetky 3 góly súpera. Najprv po jeho úniku sa hostia ujali vedenia 0:1. Následne sme my nevyužili 2 šance po rohových kopoch, ktoré veľmi dobre zahral Sudimák. Potom sa k jednej z odrazených lôpt pred 16-kou dostal Hanzlík, neunáhlil sa, vylepšil si strelecký uhol a trafil pekne do šibenice. Po faule na Vlčeka kopali hostia priamy kop a prekvapili nás signálom na prvú tyč 1:2. Ešte do polčasu sme stihli vyrovnať keď Gánovský prihral Sudimákovi a ten sa nemýlil, 2:2. V druhom polčase chceli obe družstvá strhnúť víťazstvo na svoju stranu a tak sa hralo bez taktizovania hore-dole vo vysokom tempe, napriek veľkej horúčave. Po striedaniach sme prešli na hru s dvomi útočníkmi a hra sa ešte viac zofenzívnila. Prišli aj naše šance – Dobranský strieľal nožničkami, ale jeho strelu odhlavičkoval obranca hostí z brankovej čiary a Galo trafil z dobrej pozície len brvno. Aj hostia mali 2 čisté gólové šance ale podržal nás brankár Pariš. Dôraznou hrou platil na súpera Dobranský, ktorý už vo svojej ďalšej šanci do ktorej ho poslal hlavou Galo, nezaváhal – 3:2. Pár minút potom znovu ušiel po pravej strane súperov krídelník Vlček a zastavil ho až faulom na hranici pokutového územia Balla ( dovtedy výborne hrajúci ), rozhodca rozhodol, že to bude pokutový kop – 3:3. Naša 17-ka sa nevzdávala a bojovala do konca. V poslednej minúte ušiel obrane súpera Sudimák a bol surovo zrazený súperovým brankárom na hranici 16-ky. Po ošetrení Sudimáka zahrával priamy voľný kop Varga a ukázal, že má pevné nervy a ako správny žolík rozhodol nechytateľne ponad múr o našom víťazstve 4:3. Chcem poďakovať všetkým hráčom za chuť behať, morálku a vôľu po víťazstve. Verím , že ich prvé víťazstvo povzbudí do ďalšieho tréningu pretože je toho ešte veľa v čom sa musíme zlepšovať.

Zostava U-17:

Pariš – Rovňan, Fraňo, Balla, Pocklan (33´Galo) – Klimo, Gánovský – Blahuta (50´Hruška), Sudimák, Vrana( 50´Dobranský) – Hanzlík (67´Varga)

Július Szőke, tréner