Nedeľa 13. máj 2012, Prešov - umelá tráva

II. liga dorast, sk. východ, 25. kolo

1.FC Tatran Prešov "B" - ŽP Šport Podbrezová U-18 2 : 2 (1 : 1)

Góly za ŽP : Urbánik, Petrusz

1.FC Tatran Prešov "B" - ŽP Šport Podbrezová U-16 3 : 1 (1 : 1)

Gól za ŽP : Šajgalík

Zostava ŽP Šport U-18 :

Peťko – Kováčik, Vaštík, Očenáš, Szabó – Ľupták, Petrusz(78´Babala), Lojka, Auxt(75´Kadiš), Urbánik(55´Lazarevič) – Trajteľ

Komentár k zápasu U-18 :

Dnes sa na „umelom granuláte“ v Prešove odohralo kvalitné stretnutie. V zápase sme dvakrát vyhrávali, ale ani raz sme nedokázali dlhšie ako na desať minút udržať stav. V 2 min. po Ľuptákovom prieniku a prihrávke skóroval Urbánik. V 11 min. sme sa nevyhli chybe a súper vyrovnal. V 50 min. aktívny Trajteľ presne našiel Petrusza a ten z voleja z 11 metrov nechytateľne strieľa náš druhý gól. Hneď na to v 51 min. prišla situácia - naša najväčšia slabina v tomto súťažnom ročníku - roh z ľavej strany a domáci pohodlne vyrovnali. Domáci ešte mali v posledných minútach niekoľko štandartiek, ale otočiť skóre sa im nepodarilo. Podali sme kvalitný kolektívny výkon na ihrisku súpera a získali plusový bod. V nedeľu 20.05.2012 privítame chlapcov z Liptovského Mikuláša o 10.00 na ihrisku vo Valaskej resp. pri nepriaznivom počasí na futbalovom štadióne Podbrezová - Skalica.

Andrej Smékal, vedúci družstva

Zostava ŽP Šport U-16:

Pariš - Ogurčák(40.Lomáz), Fraňo, Balla, Pocklan(57.Bodnár) - Rovňan, Klimo, Páleš, Hanzlík(40.Vrana), Hruška - Šajgalík(66.Varga)

Komentár k zápasu U-16 :

Prvých 25. min zápasu na umelej tráve patrilo domácim, keď sa im aj v 8.min domácim kapitánom Lukáčom po spätnej prihrávke Mišenku podarilo skórovať. Od 25.min sme kopali sériu rohových kopov a dostali sme sa do dvoch gólových šanci z ktorých prvú v 38.min Šajgalík pohotovo využil a vyrovnal na polčasových 1:1. V úvode druhého polčasu sme mohli ísť do vedenia, no Lomáz po prihrávke Šajgalíka z blízka trafil len domáceho brankára Brendzu. Od toho momentu prevzali iniciatívu domáci, čoho výsledkom boli dva strelené góly do našej brány. Chlapcom nemôžem vyčítať bojovnosť a snahu o dobrý výsledok, ale jednoducho súper bol oproti nám kvalitnejší a zaslúžene zvíťazil v tomto zápase.

Martin Boháčik, tréner