Štvrtok 29. október 2015, Žiar n/Hronom
I. liga starší žiaci - stred, 13. kolo

FK Pohronie Dolná Ždaňa Žiar n/H. - ŽP Šport Podbrezová U-15 0 : 2 (0 : 2)
Góly : 33´ Gajan, 35´ Auxt

ŽP Šport U-15 :
Dlubáč (69´ Šága) - Švantner, Geschwandner, Auxt, Bakaľa, Levík (63´ Trnka), Gajan, Cerovský, Ďatko, Murček, Kováčik (68´ Choutka)

Komentár k zápasu U-15 :
Po sérii piatich zápasov bez víťazstva sme v Žiari nad Hronom potrebovali konečne naplno zabodovať a tomu sme podriadili taktiku. Hra súpera je založená na pozornej defenzíve, prehusťovaní priestoru pred vlastnou šestnástkou a na to sme sa celý týždeň pripravovali. Trpezlivou kombinačnou hrou sme chceli prekonať defenzívny val domácich. Celý prvý polčas sa odohrával na polovici súpera, dostali sme domácich hráčov pod tlak, no vo finálnej fáze sme sa dlho nevedeli presadiť. Bránu sme gólovo odkliali v 33.minúte, Ďatko prihral Gajanovi a ten po individuálnej akcii v šestnástke krížnou strelou otvoril skóre zápasu. O 2 minúty nato predviedli najkrajšiu akciu zápasu po sérii narážačiek na jeden dotyk Ďatko s Auxtom a ten strelil z vnútra šestnástky náš druhý gól. Za druhý polčas však musím chlapcov skritizovať, neboli sme už taký aktívny, napriek upozorneniam cez prestávku sme pristúpili k druhému polčasu benevolentne a ďalší gól už nepridali. Najväčšiu šancu na zvýšenie skóre mal v druhom polčase Auxt, keď ho do čistej čance vyslal kolmicou Ďatko, no svoj nájazd vyriešil veľmi zle a tak sa na skóre zápasu už nič nezmenilo. V nedeľu 8.11. odohráme na domácej umelej tráve posledný zápas jesennej časti s Martinom.

Marcel Turňa, tréner


FK Pohronie Dolná Ždaňa Žiar n/H. - ŽP Šport Podbrezová U-14 0 : 1 (0 : 1)
Gól : 13´ Kafrík

ŽP Šport U-14 :
Sokol - Macuľa (36´ Michelčík), Morong, Kováčik, Kostelný (36´ Daxner), Ludha, Slušniak (50´ Kán), Brozman, Kafrík, Kohút (42´ Čilík), Nosáľ (36´ Ťažký)

Komentár k zápasu U-14 :
V predohrávke 13.kola sme nastúpili na umelej tráve v Žiari nad Hronom. Zápas sme začali dobre, keď sme sa po kolmých prihrávkach dostali 3 krát do samostatných nájazdom, no šance sme nepremenili. V 13.min sa na ľavej strane individuálne presadil Kafrík a vyhrávali sme 1:0. Do polčasu sa hra vyrovnala a po chybách nášho brankára pri rozohrávke sme mohli inkasovať, no domáci nás nepotrestali. Druhý polčas bol z našej strany slabý, slabo sme sa pohybovali, hrali sme strašne nepresne a chýbal nám pokoj. Aj napriek tomu sme si vypracovali 3 gólové šance, ktoré sme nepremenili. V závere stretnutia sme mohli inkasovať, no domáci hráč netrafil hlavou prázdnu bránu.

Martin Boháčik, tréner